Kedi TürleriScottish Fold Shorthair kategorisinde 15 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

Scottish Fold Shorthair

İskoçya kökenli Scottish Fold Shorthair, içe doğru kıvrık kulaklarıyla ilgi çeken asil kedi ırklarındandır. Sevimli görünüşleriyle her yaştan insanın ilgisini çeken bu ırk 1961 yılında keşfedilmiştir. Tesadüfi şekilde keşfedilmesinin ardından popülerliği hızlıca artan bu Scottish Fold cinsi kediler arkadaş canlılığıyla tanınır.

Scottish Fold Özellikleri

Zeki ve uysal yapılarıyla ön plana çıkan Scottish Fold cinsi kediler pek çok kişinin sahiplenmek istediği canlılardandır. Arkadaş canlısı yapıları nedeniyle çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiğini de belirtmek gerekir. Sahiplerine bağlılıklarıyla nam salan bu ırk, çocuğunu evcil bir hayvanla büyütmek isteyen herkese uygundur. Scottish Fold özellikleri bakımından ele alınırsa şu noktalar ön plana çıkar:

  • Genellikle kısa tüyleri bulunur ancak longhair isimli bir türünde uzun kıllar görmekte mümkündür.
  • Renk çeşitliliği fazladır. Bu türe özgü kedilerde en çok duman, krem, portakal, tekir, tekir-beyaz renk görülür.
  • Gövde yapısı orta iriliktedir ve ince, kısa bir kuyruğa sahiptir.
  • Ağırlıkları ortalama 4-6 kg arasında değişir.
  • Çocuklarla iyi geçinebilir ancak çok enerjik bir kedi değildir. Bir süre sonra yorularak uyumak isteyebilir.
  • Zeki ve uyumlu yapıları nedeniyle eğitilmeye çok müsaitlerdir.
  • Saldırgan tavırlar göstermez.

Scottish Fold Bakımı

Scottish Fold bakımı kolay kedi türleri arasında yer alır. Birçok kedi türünde rastlanan mide sorunları bu ırkta bulunmadığı için özel programlara gerek duyulmaz. Lakin veteriner ve aşı kontrollerinin düzenli yapılması gerekir.

Evcimen yapısı nedeniyle ev ortamında bakılmaya müsaittir. Kısa tüy yapısı nedeniyle deri hassasiyetinin en az olduğu türler arasında yer alır. Buna rağmen özellikle ilkbahar dönemlerinde tüy dökme yaşandığı için besleme rutini değiştirilebilir. Böyle dönemlerde veteriner önerisiyle mama kullanımına geçilebilir. Keza diğer süreçlerde dilediğiniz her tarz mama ile beslemeniz mümkün.

Etçil kediler grubunda yer aldıkları için mama seçimleri bu yönde yapılabilir. Beslenme düzenlerine dikkat edilmediğinde çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. O sebeple özellikle Scottish Fold yavru kedi cinslerinin beslenme zamanlarına dikkat edilmelidir.

Scottish Fold Kaç Yıl Yaşar?

Sempatik görünüşleri nedeniyle ilgi çeken Scottish Fold cinsi kediler bakım koşullarına göre yaşam sürdüren canlılardır. Doğru ve dengeli bir şekilde yapılan bakımlar sonucunda ortalama 12 ila 17 yıl arası yaşam süreleri vardır. Yaşam sürelerinin daha kaliteli olması adına beslenme ve bakımlarını ihmal etmemek gerekir. Öte yandan kulaklarının içe doğru kıvrık olması bazı rahatsızlıkların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Özellikle beyaz tüylü Scottish Fold yavru kedi cinslerinde sağırlık ya da ağır işitme sorunları olabilir. Genetik olmayan bu rahatsızlık sadece bu renk Scottish Fold kedilerde görülür.

Scottish Kedi Fiyatları

Scottish kedi fiyatları kendi içerisinde değişkenlik gösterebilir. Yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, göz rengi ya da tüy rengine göre değişiklik gösteren fiyatlar satıcısına göre de değişebilir. Öte yandan tercih edilecek Scottish Fold cinsi kedinin gerçek ırk olup olmadığı da araştırılmalıdır.

Scottish Fold fiyat incelemesine alındığında tüy renginin fiyat üzerinde fazlasıyla etkili olduğu görülebilir. Ender görülen ve özellikle Rusya’da popüler olan altın ya da gümüş renkli Scottish kediler, farklı fiyatlar üzerinden alıcı bulur. Tabby denilen ve tekiri andıran cinsler ise daha farklı bir fiyatlandırmaya sahiptir. Elbette fiyatlar üzerinde satıcılarında etkisi bulunur.

Scottish Fold yavru fiyat aralığı ise kedinin sağlık, renk ve ay durumuma göre 900 ila 5500 TL civarındadır. Özel bir ırk olmasından dolayı fiyat skalası sürekli değişen bu tarz cins kediler için ilan sayfaları yakın takibe alınabilir.

Scottish Fold İlanları

Her yaşında güzelliğiyle dikkat çeken Scottish Fold cinsi kediler ev ortamında bakımı en kolay türlerdendir. 7’den 70’e her insanın ilgisini çeken böyle özel türler için ilan sayfalarını yakın takibe almak mümkündür. Türkiye’nin her noktasından kişinin yakın ilgiyle takip ettiği Scottish Fold ilanları her yaş grubundan kediyi içerir.

Scottish Fold kedilerinin sağlık bilgileri de yine ilan sayfalarından incelenebilir. Kedilere ait aşı, kimlik ve pasaport evrakları da ilan sayfalarından talep edilebilir. Öte yandan söz konusu Scottish kedi cinsinin son veteriner muayene dönemi de öğrenilebilir. Birebir satıcıyla görüşme imkanı sunan kedi ilan sayfaları kedi ırkları hakkında en doğru bilgilerin alınabildiği sayfalardır.